Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výukový řád

27. 1. 2012

 

 

VÝUKOVÝ ŘÁD

  

Výuka v Bradavicích probíhá formou pravidelných vyučovacích hodin vedených profesorem jednou za týden v online učebnách.

 

Školní rok trvá dvanáct týdnů, první týden bývá určen úvodnímu zorganizování výuky v celé škole, poslední týden k vytvoření vysvědčení pro všechny studenty.

 

Studium  probíhá v pěti ročnících. Ve třetím ročníku skládají studenti zkoušku Náležité kouzelnické úrovně, v pátém ročníku završí studium složením zkoušky Ohlavně vyčerpávajících celočarodějných examenů.

 

 

Pro postup do dalšího ročníku musí student Bradavické školy čar a kouzel vykonat na konci školního roku ročníkovou zkoušku ze všech povinných předmětů.

 

Do výuky jednotlivých předmětů nejsou povinni docházet, vyučování je jim určeno pouze ku pomoci k nejúspěšnějšímu složení ročníkových zkoušek a k zisku bodů pro svou kolej.

 

Není možné se do hodin přihlašovat, student není povinen se za svou neúčast při hodinách (přehled hodin pro svůj ročník nalezne v rozvrhu hodin) omlouvat, není rovněž povinen zasílat domácí úkoly či cvičné testy.

 

Všechny aktivity ve výuce se hodnotí bodovou odměnou, jejich úkolem je pouze pomoci studentům k lepšímu výsledku při ročníkové zkoušce a k většímu zisku bodů pro jejich kolej.

 

Profesoři jsou povini jednou za 14 dní vložit na nástěnku ve své učebně přehled probraného učiva, aby tak ti, co pravidelně do všech povinných předmětů nedochází, zvládli složit ročníkovou zkoušku.

 

Při ročníkové zkoušce je studentovi zadáno z každého povinného předmětu deset otázek, odpovědi na otázky určují výsledek zkoušky a známku na vysvědčení. Práce v hodinách během roku může pouze při hodnocení přilehčit, na známku z ročníkové zkoušky však nemá téměř žádnou váhu.

 

  

Povinné předměty pro 1. ročník:

Astronomie

Dějiny čar a kouzel

Kouzelné formule

Lektvary

Létání

Obrana proti černé magii

Přeměňování

 

Povinné předměty pro 2. ročník:

Astronomie

Kouzelné formule

Lektvary

Létání

Obrana proti černé magii

Přeměňování

Péče o kouzelné tvory

 

Povinně volitelné předměty pro 2. ročník:

(student 2. ročníku musí složit ročníkovou zkoušku také minimálně z 1 povinně volitelného předmětu z následující nabídky)

 

Psychologie

Starodávné runy

Drakologie

 

Povinné předměty pro 3. ročník:

Bylinkářství

Dějiny čar a kouzel

Kouzelné formule

Lektvary

Obrana proti černé magii

Přeměňování

 

Povinně volitelné předměty pro 3. ročník:

(student 3. ročníku musí složit ročníkovou zkoušku také minimálně z 1 povinně volitelného předmětu z následující nabídky)

 

Psychologie

Starodávné runy

Drakologie